Hemoroid Tedavi Merkezi  İstanbul IDEA Klinik Telefonları  Hemoroid Tedavi Merkezleri
 Medical Art Hemoroid Tedavi Merkezi

Longo Ameliyatı

Longo hemoroid ameliyatında makatın 4-5 cm yukardan tüm barsak 1 cm eninde bir halka çıkaracak şekilde kesilir ve aynı anda dikilir.İşlem stapler denilen yuvarlak şeklinde zımba benzeri bir aletle gerçekleştirilir.
   Kesme işleminin yapıldığı alanda ağrı siniri olmadığından ameliyat sonrası ağrı klasik ameliyatlara kıyasla çok azdır bu sebeple ameliyat sonrası lüks iyidir.
   Makat sarkmasıyla birlikte olan hemoroidlerin tedavisinde daha iyi sonuç verir çünkü aletin çıkardığı parça basur memelerini değil barsak parçasıdır ve daha çok sarkmış barsağı asmaya yarar.
   Birinci, ikinci ve 3. derece iç hemoroidin tedavisinde iyi bir çözümdür,4.derece ve dış basurun eşlik ettiği 3.derece vakalarda uygulanabilir. Dışardakiler kalsa da küçülmüş olur.
   Bazı sitelerde “teknoloji kullanıyoruz” benzeri ifadelerle hastayı etkilemek için longo+lazer kullanarak hemoroid tedavisi yapıyoruz densede hemoroid tedavisinde longo ameliyatının uygun olduğu vakada lazer kullanmak son derece gereksizdir hatta ağrısız ameliyat yaklaşımı lazerle bozulmuş olur hastaya gereksiz yere ağrı yaşatılmış olur..
LONGO AMELİYATI ÜSTÜNLÜKLERİ
-Ağrı cerrahi ameliyata göre ciddi düzeyde azdır.
-Basura eşlik eden barsak sarkması varsa aynı seansta düzelir.
-İşe dönüş daha erken olur.1-3 gün istirahat yeter
-Anüste deformasyon gelişmez (lazer ile birlikte kullanıldığında anüste yamukluk olabilir)
LONGO AMELİYATI YETERSİZLİKLERİ
-Kullanılan alet tek kullanımlıktır ve maliyeti biraz artırır.
Longo ameliyatı yapılan hastaneler
Birçok hastanede yapılmaktadır ancak bütün ameliyatlarda olduğu gibi bu ameliyatta da bilgi birikimi ve tecrübe çok önemlidir. Longo ameliyatı konusunda en birikimli ekip Avusturya hastanesinden Op.Dr.Mehmet ÖZTÜRK ve Op.Dr.Erdal KALELİ dir. Özellikle ameliyata yardımcı hemşireyle değil bu konuda tecrübeli 2 cerrahın birlikte girmesi hastaya ayrıca güven vermektedir.

Longo Ameliyatı için 69 yorum yapılmış


BERKAN YILMAZ

longo ve anal fissur ameliyatı birarada olurmu yoksa bir öncelikmi vermek lazım..çok teşekkürler..
Op Dr Atilla Kaya
Birlikte yapılabilir ama önce asıl şikayet nedeni fissür tedavi edilir ki bu botoxla ameliyatsız yapılabiliyor. Fissür düzeldikten sonra gerekirse longo yapılabilir.Böylesi daha akıllıca olur.

özgür ün

bende longo yöntemityle ameliyat oldum kanama oluyordu memelerden dolayı ama simdi azaldı ağrı sızı yok ayda veya 2 ayda bir gene kanama oluyor ilerde bir şıkıntı olrumu hocam doktoruma gittiğide zamanla düzelceğini demişiti düzelmedi ama ağrı hiç yok sadece kanama yapıor arada hep deil
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
muayene ile değerlendirmek gerekir.beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz

Ümit

Merhaba hocam 8/9 yıl dır hemoroid ve çatlak problemim vardı 2.5 ay önce özel bir hastanede longo sistemiyle amilyat oldum herşey daha iyi olucak derken şuanda WC öncesi çok aşırı gaz çıkarma durumu sonrasında baskılı ağrılı bir durum sanki iğne batıyor lar WC sonrası 3/4 saat süren agrılar akşam üzeri biraz ağrılarim azalmakta bu benim sosyal hayatımi olumsuz yönde etkilemekte doktorum 1 ay önce kontrole gittiğimde doktor bana çatlak oluşmuş agirlarin bundan olabilir deyip ilaç verip kulllanmami söyledi 1 ay kullan dim değişen birşey yok 1 gün kanamasa ikinci gun kanıyor kabız olmama rağmen yarın kontrolum varr ne yapayım sizce problem nerde? Saygılar hocam
Op.Dr Adil ALTINSOY(proctoloji
Yeni ameliyat olmuşsun.Çatlaklar için botox yapılabilir.

cansu

on gun once longo ameliyati oldum.basur ve ic sarkmalar duzeldi.ama catlak vardi o duruyo.her tuvaletten sonra catlakta agri ve asiri kasinti oluyo.bu catlak hep kalacakmi duzelirmi
Op.Dr.Adil Altınsoy(proctoloji Uzmanı)Ankara
Longo ameliyatı hemoroid ve sarkmalar için yapılır çatlak için botox veya LİS yapılır.10 gün erken bir süre doktorun çatlak için işlem yapmışsa gececektir.Çatlak daha önce yok ameliyatta olmuşsa geçecektir

Erçin

Hocam basur için doktora gittim doktor yeni başlıyor dedi ilaç verdi ama ben kendimi bildim bileli var bende bazen çıkıyor bazen çıkmıyor özellikle ishal olduğum zaman mahvediyor beni ameliyat önerirmisiniz
Op. Dr. Demet Ağras
İzmir Şubesi Proctoloji Uzmanı
ameliiyata gerek yok.durumunuzu değerlendirip ameliyatsız yöntemlerle tedavi edebiliriz

Yasin

Hocam görevim dolayısıyla sirnaktayim yakın zamanda gelme şansım yok esasen öğrenmek istediğim bu longo ameliyatinda atılmış olan bu zimbalar ilerde başıma bela olur mu paslanma vs. Ve aldirmak istesem alınabilir mi bir de bunu aldirmanin riskleri nelerdir bağırsak delinmesinden falan bahsediyorlar eğer aldırmaya kalkarsam cevaplayabilirseniz sevinirim teşekkürler.
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Bu konuda hiç evham yapmayın unutun gitsin.

Yasin

Hocam yaklaşık dört yıl önce longo yöntemiyle hemoroid ameliyatı oldum kanamam ve diskalama sorunum yok ancak ağrı ve tuvaletten sonra hafif akıntı problemim var ameliyatı yapan doktor bi sıkıntı olmadığını söyledi ve agrilarim gecmeyince ben de baska doktora muayene oldum o da zimbalari olması gerekenden daha aşağı atmış dedi bu zimbalar alınabilir mi alınırken riskleri var mıdır? Teşekkürler.
Op.Dr.Demet Ağras IDEA İzmir Kliniği Genel Cerrahi Uzmanı
Ameliyattan 4 sene sonra akıntınızın olması beklediğimiz bir problem değil.Sizi tekrar değerlendirmek gerekiyor.Akıntılarınızın nedeni anal fistül hastalığı olabileceği gibi,ağrılarınız da kroniklemiş bir anal fissür hastalığını aklıma getirdi. Sİzi muayene için kliniğimize bekleriz.

Hakan tetik

S.a. hocam. Yaklaşık 15-20 yıldır hemoroid rahatsızlığım var. Hemoroid memeleri ve prolapsus var.Artık dayanılmaz bir noktaya geldi ve gecen hafta çarşamba longo yontemiyle ameliyat oldum. Dışarı çıkan memelere dokunulmadi. Memeler duruyor. Icten sarkma duzeldi gibi. Oturma banyosu yaptigimda memeleri iceri itebildigim kadar iterek kalkıyorum. Dün iki adet zımba çıktı. Zimbalarin düşmesi normalmi. Hepsi zamanla düşecekmi. Yada sorun mu var. Teşekkür ederim.
Op.Dr.Demet Ağras IDEA İzmir Kliniği Genel Cerrahi Uzmanı
Zımbaların düşmesi normal.Ameliyat öncesi keşke THD yöntemini araştırsaydınız.Size sorularınızla ilgili en iyi yanıtı ameliyatınız yapan doktorunuz verecektir. Geçmiş olsun.

Lyl

Hocamm ben bir hafta önce hemeroid ameliyati oldum aşırı derecede agrikanamama oluyor lavaboya çıkarıyorum bu normL mi birde ameliyat yerinde şişlikler oluştu hemeroid memesigibi ameliyat sonrası normal mi yoksa bu kadar çabuk tekrarlamış olabilir mi bayram tatilinden dolayı doktoruna. Ulaşa!madim şimdiden teşekkürler
Op. Dr. Demet Ağras
IDEA İzmir Şubesi Proctoloji Uzmanı
21 günden önce iyileşme olmaz.ödem olması normal.bu dönemde beslenmenie ve tuvalet alışkanlıklarınıza çok dikkat etmelisiniz.kabızlık,tuvalette uzun kalma ve ıkınma iyilşemenin gecikmesine neden olur.

yalçın

Yorumları okuyunca ameliyattan vazgeçesim geldi. Hiç memnun olan yokmu.
Op Dr Atilla Kaya
IDEA Bakırköy Şubesi Proctoloji Uzmanı
makat hastalıklarının en önemli nedeni yanlış beslenme ve tuvalet alışkanlıklarıdır.bu alışkanlıklar değiştirlmezse makat hastalıkları iyileşemez,iyileşmesi gecikir yada kısa sürede nüks eder.gerekli değişikliği yapıp bunu yaşam tarzı haline getiren ve uygun yöntemlerle tedavi olanlai herhangi bir sıkıntı yaşamaz.alışkanlıklarınızı düzenlemek için şu linke bakınız.https://www.ideaklinik.com/makat-hastaliklarinda-beslenme.html